ΥΠΕΣ : Νόμιμη η πρόσληψη Ατταλίδη για την Κυπριακή Προεδρία

16:51 13/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με την πρόσληψη του πρώην Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλη Ατταλίδη, για σκοπούς της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί παράνομης πρόσληψης του πρώην ΓΔ του Υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλη Ατταλίδη, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι τα δημοσιεύματα είναι παραπλανητικά, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κ. Ατταλίδης δεν έχει προσληφθεί ως σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι «οι εμπειρογνώμονες

που προσελήφθησαν, πέραν του κ. Ατταλίδη, θα προεδρεύουν σημαντικών επιτροπών της ΕΕ».

Εξήγησε ότι «όταν μιλούμε για την ομάδα υψηλού επιπέδου που θα προεδρεύει ο κ. Ατταλίδης μιλούμε για την ομάδα εκείνη της ΕΕ που καθορίζει τις σχέσεις της ΕΕ με τρίτες χώρες σε θέματα που αφορούν και τα θέματα θεωρήσεων και μετανάστευσης».

Ο κ. Συλικιώτης είπε δεν υπήρχε η δυνατότητα πλήρωσης αυτής της θέσης από διπλωμάτη του Υπουργείο Εξωτερικών λόγω περιορισμένου αριθμού διπλωματών «γι’ αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με την πρόσληψη του κ. Ατταλίδη».

«Έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες και επ΄’ αυτού του θέματος έγιναν συσκέψεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Νομικής Υπηρεσίας, του Γραφείου του Γενικού Ελεγκτή, του Γενικού Λογιστηρίου και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού», πρόσθεσε.
Είπε ότι «όπως ορίζει η νομοθεσία, ζητήσαμε την αποδέσμευση του κονδυλίου για το 2011 και λυπούμαι να πω ότι πέρασε το 2011 και δεν αποδεσμεύτηκε αυτό το κονδύλι».

Ανέφερε ακόμη ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ζήτησε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία σχετικά με την πρόσληψη του κ. Ατταλίδη.

Το θέμα, είπε, θα συζητηθεί στη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών την ερχόμενη Δευτέρα.

«Θεωρώ ότι η πρόσληψη του κ. Ατταλίδη είναι πολύ σημαντική για την Κυπριακή Προεδρία και αυτή είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται», είπε και πρόσθεσε ότι για σκοπούς της Κυπριακής Προεδρίας αξιοποιείται και το προσωπικό της δημόσιας υπηρεσίας

Για να μην δίνονται λανθασμένες εντυπώσεις, όπως είπε, από τον περασμένο Νοέμβριο το Τμήμα Διοίκησης και Προσωπικού έχει εγκρίνει πέντε έκτακτες προσλήψεις διοικητικών λειτουργών για το Υπουργείο Εσωτερικών για σκοπούς της Κυπριακής προεδρίας.

Είπε, επίσης, ότι έχουν γίνει και αρκετές αποσπάσεις από τη δημόσια υπηρεσία έμπειρων λειτουργών αλλά και πρόσληψη πανεπιστημιακών από Κύπρο και Ελλάδα «με στόχο να έχουμε μια επιτυχημένη προεδρία».

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι «η άσκηση μιας επιτυχημένης Προεδρίας δεν αφορά μόνο την Κυβέρνηση αλλά αφορά τους πάντες και είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν άνθρωποι που έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις» χαρακτηρίζοντας τον κ. Ατταλίδη ως έναν ικανό διπλωμάτη με εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα.

Ανέφερε, τέλος, ότι η μισθοδοσία του κ. Ατταλίδη θα είναι 40 χιλιάδες ευρώ για 15 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα