«Όχι» στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες, λένε οι δικαστικοί

23:43 6/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

Να μην αναρτώνται στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» ζητάει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με επιστολή της στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρει ότι με τροπολογία, οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, δικαστών, εισαγγελέων, δημοσίων λειτουργών, νομαρχών, δημάρχων, δημοσιογράφων κ.λπ. θα αναρτώνται πλέον στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Οι

εισαγγελείς, με την επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου των δηλώσεων «πόθεν έσχες», λόγω «της φύσεως των καθηκόντων τους».

Ακόμη, η Ένωση τάσσεται υπέρ της ίδρυσης Δικαστικής Αστυνομίας, κάτι όμως που είναι ανέφικτο υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, όπως η ίδια επισημαίνει. Για το λόγο αυτό οι εισαγγελείς προτείνουν «να δημιουργηθούν δύο ειδικά προανακριτικά τμήματα στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα οποία θα στελεχωθούν με αστυνομικούς και εξειδικευμένους υπαλλήλους με απόσπαση».

Keywords
Τυχαία Θέματα