Ο Φρανσουά Ολάντ παρουσίασε το πρόγραμμά του

Ο Φρανσουά Ολάντ παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμά του σε συνέντευξη Τύπου και μιλώντας σε εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου προσπάθησε να πείσει ότι είναι εφαρμόσιμο.


Σε αντίθεση με την ομιλία του την Κυριακή, δεν αναφέρθηκε στο "όνειρο" που θέλει να προσφέρει στους Γάλλους. Δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "βρίσκομαι μπροστά σας διότι θέλω να πω στους Γάλλους αυτό που θέλω για τη Γαλλία τα επόμενα πέντε χρόνια".

Διευκρίνισε πως πρόκειται να βασιστεί αρχές για τη διαχείριση της προεδρίας

του. Αυτές είναι η Αντικειμενικότητα, η Θέληση, η Δικαιοσύνη, η Σαφήνεια.

- Η αντικειμενικότητα και η διαύγεια αφορά στο εύρος των δυσκολιών στην Ευρώπη καθώς και στα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που έχει η Γαλλία.

«Η Ευρώπη είπε είναι αντιμέτωπη με μια κρίση από την οποία δεν έχει ακόμα βγει. Τη στιγμή που σας μιλάω η κατάσταση της Ελλάδας δεν έχει διευθετηθεί. Η ΕΚΤ παρεμβαίνει μόνο για τις τράπεζες και όχι για τα κράτη και ο μηχανισμός στήριξης συναντά δυσκολίες στην εφαρμογή του».

Όσον αφορά στην εικόνα της Γαλλίας, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε "ύφεση" -- λέξη που μονίμως αποφεύγει να χρησιμοποιήσει ο Νικολά Σαρκοζί. Αμέσως μετά όμως υπογράμμισε ότι αυτό δεν θα πρέπει να δημιουργεί φόβο, ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη που η δεξιά τον κατηγορεί ότι με το πρόγραμμά του ζημιώνει.

«Όλα τα μέτρα είναι προς όφελος της μεσαίας τάξης", υπογράμμισε, "της μεγάλης πλειοψηφίας των Γάλλων. Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά για τους Γάλλους που επωφελήθηκαν πολύ από τη φορολογία, που έχουν τα πιο υψηλά εισοδήματα, τους οποίους σέβομαι βέβαια, αλλά που θα πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια αλληλεγγύης».

Με στόχο να φανεί φερέγγυος και να αποδείξει ότι το πρόγραμμά του είναι υλοποιήσιμο, ο Φρανσουά Ολάντ απέφυγε τις μεγάλες υποσχέσεις.

Έτσι από το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει το σοσιαλιστικό κόμμα το οποίο βασιζόταν σε μια ανάπτυξη 2,5% που θεωρείται σήμερα αβάσιμη , υιοθέτησε μόνο ό,τι θεωρεί εφικτό.

Το δικό του πρόγραμμα βασίζεται σε μια πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,5% το 2012 που μπορεί να ανέβει διαδοχικά στο 1,7% το 2013 και ίσως στο 2% το 2014.

- Η Θέληση για την ανάκαμψη θα εκφρασθεί με το "Σύμφωνο παραγωγικότητας που προτείνουμε", δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Στο Σύμφωνο δίνεται ιδιαίτερη θέση στην ανάπτυξη και στήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι και για τη Γαλλία η κύρια πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Για τη στήριξη της παραγωγικότητας προβλέπει τη δημιουργία μιας Κρατικής Τράπεζας Επενδύσεων.

Την αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος των ΜΜΕ με σταδιακή μείωση για τις μικρότερες.

Ακόμη είναι αντίθετος με το σύστημα του "κοινωνικού ΦΠΑ" που θέλει να επιβάλλει η νυν κυβέρνηση, με απαλλαγή της εργοδοσίας από τις κοινωνικές κρατήσεις των εργαζομένων και αντιστάθμιση με αύξηση του ΦΠΑ.

Ο Φρανσουά Ολάντ θέλει να αντιδράσει με επενδύσεις στην καινοτομία κα
Keywords
Τυχαία Θέματα