Ο εξωσκελετός που βοηθάει άτομα με κινητικά προβλήματα (vid)

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες τα τελευταία χρόνια εστιάζουν στην κατασκευή ρομποτικών εξωσκελετών που βοηθούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η Ekso Bionics είναι μία από αυτές και το δημιούργημά της, ο ρομποτικός εξωσκελετός EksoGT, θεωρείται από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Ο σκελετός μπορεί να προγραμματιστεί για να βοηθήσει τα συγκεκριμένα άτομα με διάφορους τρόπους, συμβάλλοντας στην καλύτερη και ταχύτερη αποκατάσταση του προβλήματος, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Μάλιστα, είναι δυνατό να

ρυθμιστεί η ισχύς με την οποία ο σκελετός βοηθά τα άτομα να περπατήσουν και ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα σε κάθε βήμα.

Αυτό συνεπάγεται ότι συνεχίζουν να εξασκούνται με τον τρόπο που προβλέπει το πρόγραμμα, το οποίο έχει καταρτίσει ο γιατρός.

Ταυτόχρονα, όμως, προσφέρει και πλήρη ελευθερία κίνησης, χωρίς τα άτομα για τα οποία σχεδιάστηκε να χρειάζονται τη βοήθεια τρίτων για την πραγματοποίηση βασικών δραστηριοτήτων.

Σε σχετική έρευνα για τις δυνατότητες του EksoGT, οκτώ ασθενείς χρησιμοποίησαν τον ρομποτικό εξωσκελετό κατά το ένα τέταρτο της θεραπείας τους για μια περίοδο έξι εβδομάδων.

Η μέση απόσταση που μπορούσαν να διανύσουν αυξήθηκε από τα 17,1μ στα 27,7μ το λεπτό.

Επιπλέον, ο χρόνος που οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν σε θέση να στέκονται όρθιοι και να περπατούν αυξήθηκε σε 35 και 18 λεπτά.

Πηγή: onmed.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα