Ο Ερντογάν ακύρωσε ταξίδι στο Κατάρ για λόγους υγείας

Την προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κατάρ ακύρωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση ανάρρωσης από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα.

Το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε σήμερα πως το ταξίδι στο Κατάρ στις 10 Δεκεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί. Παράλληλα, ανέφερε ότι η υγεία του Ερντογάν είναι καλή και διένειμε φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται χαμογελαστός στις συναντήσεις του με τον εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χάμαντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι,

την Τετάρτη, καθώς και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το Σάββατο.

Ο 57χρονος πρωθυπουργός της Τουρκίας υποβλήθηκε σε μια επέμβαση στην κοιλιακή χώρα την 26η Νοεμβρίου και έκτοτε αναρρώνει, παραμένοντας εκτός του πολιτικού προσκηνίου. Η απουσία του προκάλεσε την ακύρωση δύο διαδοχικών συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου.

Ωστόσο, πραγματοποίησε κάποιες σημαντικές συναντήσεις τις προηγούμενες ημέρες, όπως αυτή με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή τους ότι «μου φάνηκε πολύ καλά», ενώ προσέθεσε ότι αναμένει πως ο Ερντογάν θα επιστρέψει στην άσκηση των καθηκόντων του «σχετικά σύντομα».

Keywords
Τυχαία Θέματα