Νότια Κορέα: Πλαστική ομορφιά (pics)

Το ότι η Σεούλ «αλλάζει πρόσωπο» θα μπορούσε να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους. Ίσως ο πιο προφανής να είναι εκείνος…

Στο τρένο ή στο δρόμο, στις πλατείες και στα εμπορικά κέντρα υπάρχουν παντού διαφημίσεις και προσφορές. Ακόμη και στα κέντρα αισθητικής μπαίνεις ν' αλλάξεις τη μύτη σου και μπορεί να βγεις και με μια προσθετική στήθους.
Όχι τυχαία, η Νότια Κορέα είναι σήμερα η χώρα όπου οι κάτοικοι κάνουν τις περισσότερες πλαστικές και βρίσκεται πρώτη στη λίστα παγκοσμίως, καθαρά μπροστά

ακόμη και από τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Η περίφημη «οδός Πλαστικής Χειρουργικής» είναι ένας δρόμος στην περιοχή Γκάγκναμ, γεμάτος με τέτοιες κλινικές. Στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι πελάτες είναι νεαρά κορίτσια και τα έξοδα τα πληρώνουν συνήθως οι γονείς τους. Δημοφιλείς επεμβάσεις είναι εκείνες που κάνουν τα μάτια «λιγότερα ασιατικά» και το πηγούνι πιο μυτερό. Ένα μικρό ανασήκωμα στα άκρα των χειλιών και η... ευτυχία έρχεται κομμένη από το νυστέρι ενός πλαστικού χειρουργού.
Τα όρια αυτής της «ευτυχίας» μπαίνουν συχνά με το δύσκολο τρόπο. Μια αποτυχημένη επέμβαση, ένας συρφετός ανειδίκευτων γιατρών που έχουν μπει στον κερδοφόρο τομέα ξεφεύγοντας από το σύστημα ελέγχου και μόνο οι ίδιες οι ενώσεις των ειδικών σηκώνουν το δικό τους κυματοθραύστη μπροστά στην παλίρροια των εισδοχών.
«Οι πλαστικές προκαλούν εθισμό και οι γιατροί δε λένε ποτέ; 'δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω'».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ


(Πηγές: BBC, Wall Street Journal, Korea Times)

Keywords
Τυχαία Θέματα