Νέα τραγωδία στη Συρία - 15 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς

01:26 8/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς ανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), ενώ ο στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των θυλάκων των ανταρτών στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.


Οι άμαχοι που σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα παιδί, βρίσκονταν στις τοποθεσίες Τζισρίν και Καφάρ Μπάτνα, 8 χλμ ανατολικά της Δαμασκού και στην περιοχή ανάμεσα σε αυτές τις δύο

τοποθεσίες, διευκρίνισε το OSDH. Έξι αντάρτες σκοτώθηκαν επίσης στη Νασαμπίγια, ανατολικά της Δαμασκού, ανέφερε το Παρατηρητήριο.


Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι πολιορκεί θυλάκους των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού, στην περιοχή της ανατολικής Γούτα, περίπου πενήντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.

Στο βορρά, ο στρατός κατέλαβε μία στρατηγική περιοχή κοντά στο Χαλέπι, την Αζίζα, όπου σημειώνονταν σφοδροί βομβαρδισμοί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το OSDH.

Το χωριό αυτό βρίσκεται σε ένα δρόμο ανεφοδιασμού που οδηγεί στη Σφέιρα, μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες και χρησιμεύει ως γραμμή άμυνας προκειμένου να εμποδίσει τα πιστά στην κυβέρνηση στρατεύματα να προχωρήσουν από το κέντρο της Συρίας προς το βορρά. Το χωριό αυτό βρίσκεται επίσης κοντά στο αεροδρόμιο του Χαλεπιού που έχει κλείσει από τον Ιανουάριο.

"Οι μονάδες του στρατού, στον τομέα της Γούτα, διεξήγαγαν μια ειδική επιχείρηση το Σάββατο σε συνεργασία με έντιμους πολίτες της περιοχής, η οποία επέτρεψε να ενισχυθεί η πολιορκία στο σύνολο του τομέα", διευκρινίζει η στρατιωτική ανακοίνωση.

Οι επιχειρήσεις αυτές διεξήχθησαν "στο πλαίσιο των προσπαθειών εκδίωξης των τρομοκρατών από όλους τους τομείς της Γούτα και της επαρχίας της Δαμασκού, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στο σύνολο της χώρας", προστίθεται στο ανακοινωθέν.

Η ανακοίνωση αυτή είναι αβάσιμη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του OSDH Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Έχει σκοπό να "ανεβάσει το ηθικό των στρατευμάτων και των οπαδών" του καθεστώτος, εκτίμησε. "Όταν λένε ότι πολιορκούν τον τομέα της Γούτα, πού είναι οι αποδείξεις; Οι μάχες μαίνονται στον τομέα αυτόν όλη τη μέρα και πολλές πόλεις και χωριά παραμένουν υπό τον έλεγχο των ανταρτών", είπε.

Άρματα μάχης του στρατού έθεσαν επίσης στο στόχαστρο θύλακες των ανταρτών την περιφέρεια της πρωτεύουσας, στην Κάνταμ και την Τζομπάρ, σύμφωνα με το OSDH.

Τουλάχιστον 116 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες το Σάββατο, περιλαμβανομένων και εννέα παιδιών, ανέφερε το OSDH.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εξέγερσης το Μάρτιο του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα