Νέα εις διπλούν επίθεση Πρόντι στη Μέρκελ

Νέα δριμεία επίθεση στην Άγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο Ρομάνο Πρόντι, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε δύο αυστριακές εφημερίδες.

«Απογοητεύθηκα από τη διαχείριση της κρίσης εκ μέρους της κυρίας Μέρκελ. Διέπραξε λάθη. Οι αποφάσεις της έρχονταν πολύ αργά και ήταν ανεπαρκείς» τόνισε ο πρώην επίτροπος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κούριερ».

Επίσης,

σε συνέντευξή του στην «Ντερ Στάνταρντ», ο Πρόντι εγκάλεσε το Βερολίνο, που αρνείται να αναλάβει το ρόλο του, ως ηγέτη της Ευρώπης, την ώρα που μόνον πέρυσι, το πλεόνασμα της Γερμανίας ανήλθε στα 200 δισ. ευρώ.

«Αυτό για το οποίο κατηγορώ το Βερολίνο είναι ότι δεν αναλαμβάνει τον ηγετικό ρόλο του. Αντί γι' αυτό, η Γερμανία αντιδρά πολύ αργά» σχολίασε, δίνοντας ως παράδειγμα την ελληνική κρίση.

Παράλληλα, ο Πρόντι τάχθηκε υπέρ των ευρωομολόγων αλλά και της ενίσχυσης του ρόλου της ΕΚΤ, ώστε να μετατραπεί σε «αληθινή κεντρική τράπεζα». Μάλιστα πρότεινε να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση τα αποθέματα της ΕΚΤ και των άλλων ευρωπαϊκών ιδρυμάτων σε χρυσό.

Σε κάθε περίπτωσης, ο ίδιος επεσήμανε τη σημασία του ενιαίου νομίσματος για την ευρωπαϊκή οικονομία. «Οτιδήποτε άλλο από την επιβίωση της ζώνης του ευρώ θα ήταν πολύ σοβαρότερο, πρώτα απ' όλα για τη Γερμανία», ανέφερε, εκτιμώντας ότι η ευρωζώνη κάποια στιγμή θα περιλαμβάνει από 20 μέχρι 22 μέλη, εκ των οποίων ένα θα είναι η Πολωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα