Μωράκι έζησε μόλις για 100 λεπτά και έγινε δωρητής οργάνων

Μια συγκινητική ιστορία που μπορεί και πρέπει να γίνει μάθημα για όλους μας...

Ο Teddy Houlston γεννήθηκε με μια θανατηφόρα ασθένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι γονείς του γνωρίζοντας πως επρόκειτο να πεθάνει λίγο μετά τη γέννηση του, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του.

Όπως αναφέρει η Daily Mirror, αρχικά οι γιατροί δεν πίστευαν πως είναι δυνατή η μεταμόσχευση οργάνων από ένα τόσο μικρό μωρό, όμως μετά την επιμονή των γονιών του βρέθηκε τρόπος. Μάλιστα έγινε ο νεότερος δωρητής οργάνων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Teddy, που γεννήθηκε

λίγο μετά το δίδυμο του, το Noah, έφυγε από τη ζωή πέρυσι αλλά οι γιατροί κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν τα νεφρά του που βρίσκονται τώρα στο σώμα ενός ασθενούς που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

Η μητέρα του, Jess Evans, δήλωσε: «Όταν πέθανε ο Teddy, βυθιστήκαμε στη θλίψη. Αλλά η προοπτική της μεταμόσχευσης μας έδωσε ελπίδα και χαρά.»

Ο Angharad Griffiths, ένας νοσηλευτής ειδικευμένος στη δωρεά οργάνων σημείωσε ότι η μεταμόσχευση ήταν ένα θαύμα.

«Ήμουν συγκλονισμένος από το πάθος των γονιών του μωρού για τη δωρεά. Εμείς δεν γνωρίζαμε αν υπήρχε δυνατότητα για μεταμόσχευση σε τόσο πρόωρο στάδιο. Παρ' όλη την αβεβαιότητα και τα εμπόδια που ήταν πιθανό να αντιμετωπίσουμε, οι γονείς επέμεναν και γι' αυτό ορκιστήκαμε να προσπαθήσουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο.»

Ο χειρουργός, Niaz Ahmed, ο οποίος έκανε τη μεταμόσχευση, δήλωσε: «Ο παραλήπτης των νεφρών του Teddy έχει τώρα τέσσερα νεφρά μέσα στο σώμα του. Το ανθρώπινο σώμα έχει μια απίστευτη ικανότητα να προσαρμόζεται και να κάνει χώρο για τα αναγκαία νέα όργανα, όταν χρειάζεται».

Τέλος, αναφερόμενος στους γονείς του μικρού ήρωα τόνισε ότι: «οι γονείς του Teddy είναι πάρα πολύ υπερήφανοι για την προσφορά του μικρού τους αγοριού.»

Keywords
Αναζητήσεις
μωρό 100 ωρών δωρητής
Τυχαία Θέματα