Μέρκελ: Το ευρώ έκανε την Ευρώπη πιο δυνατή

07:52 2/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με στόχο να καθησυχάσει τους ηγέτες της 2ης παγκόσμιας οικονομίας για την κρίση που χτυπά τις Ευρωπαϊκές χώρες.

«Το ευρώ έκανε την Ευρώπη πιο δυνατή», δήλωσε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος σε ομιλία της στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, κάνοντας λόγο για σημαντικές προόδους που έχουν σημειωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα δύο τελευταία χρόνια.

Η γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από το Πεκίνο να

διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των γερμανικών επιχειρήσεων στην κινεζική αγορά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως και οι γερμανικές αγορές είναι ανοικτές σε κινεζικές επιχειρήσεις.

Η Αγγελα Μέρκελ κάλεσε το Πεκίνο να βελτιώσει την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε στα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία, λέγοντας πως πρέπει να ακουστεί η φωνή του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο Ιράν, η γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κίνα θα ζητήσει από το Ιράν ένα "ανοικτό" πυρηνικό πρόγραμμα που "θα το χαρακτηρίζει η διαφάνεια".

Η κ. Μέρκελ τόνισε πως είχε μακρές συνομιλίες με τον κινέζο πρόεδρο Χου Τζιντάο και τον πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο για τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν.

«Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να κάνει το Ιράν να καταλάβει πως ο κόσμος δεν μπορεί να έχει άλλη δύναμη με πυρηνικά όπλα», δήλωσε η κ. Μέρκελ, εκφράζοντας την ελπίδα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει ομόφωνη απόφαση για το θέμα αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα