Μειώθηκαν οι τουρίστες στην Ινδία μετά το κύμα βιασμών

11:20 1/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Μείωση 35% κατέγραψε ο αριθμός των ξένων τουριστών στην Ινδία, τους τρεις τελευταίους μήνες, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών που έγιναν πρωτοσέλιδα στον τοπικό και διεθνή Τύπο.


Σύμφωνα με έρευνα της Ινδικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, τουρίστες και των δύο φύλων στράφηκαν σε άλλες χώρες της Ασίας, όπως η Μαλαισία και η Ταϊλάνδη.

Η θέση της γυναίκας στην Ινδία και οι συχνές σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των γυναικών έχουν προκαλέσει την διεθνή κατακραυγή, ειδικά μετά τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο νεαρής φοιτήτριας στο Νέο Δελχί τον περασμένο Δεκέμβριο. Από τότε και άλλες περιπτώσεις βιασμών έχουν δημοσιοποιηθεί.

Τον Μάρτιο, μια Ελβετίδα κατασκηνώτρια έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο κρατίδιο Μαντχία Πραντές της κεντρικής Ινδίας και τον Ιανουάριο μια Νοτιοκορεάτισσα ναρκώθηκε και βιάστηκε από ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε στο ίδιο κρατίδιο.

Περίπου το 72% των 1.200 τουριστικών πρακτόρων, που πήραν μέρος στην έρευνα, δήλωσε πως είχαν ακυρώσεις τους τελευταίους τρεις μήνες, ιδιαίτερα τουριστική περίοδο για την Ινδία, κυρίως από γυναίκες κατοίκους του Καναδά, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα