Με ένα …κλίκ στον Τύπο, η κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου

11:03 4/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ποια θέματα κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο; Η κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς, οι λεπτοί χειρισμοί για το PSI και οι απαιτήσεις της τρόικας για μισθούς και συντάξεις.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με παραίτηση απειλεί ο Παπαδήμος αν δεν συμφωνήσουν οι Αρχηγοί"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρέστα... ή πάσο. Την τελευταία παρτίδα παίζουν οι πολιτικοί

αρχηγοί αντιμετωπίζοντας στο σημερινό -εκτός νέου απροόπτου- Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών το δίλημμα: "συμφωνία στα μέτρα της Τρόικας ή εκλογές και χρεοκοπία" ".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μην κάνεις πίσω Αντώνη"
Η εφημερίδα γράφει ότι "καλύτερα να παραιτηθείς από την ηγεσία της ΝΔ και να πας σπίτι σου, παρά να υπογράψεις τη προδοτική συμφωνία με την τρόικα που οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό και τον λαό στην εξαθλίωση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Έως εδώ- Η ώρα του μεγάλου "όχι" "
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η ώρα για ένα ηχηρό "όχι" στους εκβιασμούς, στα (νέα) άγρια μέτρα και στις ταπεινώσεις του ελληνικού λαού. Η χώρα μετρά αντίστροφα ίσως το πιο κρίσιμο μεταπολιτευτικό της 48ωρο, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά".

ΕΘΝΟΣ: "Παραίτηση αν δεν συμφωνήσουν οι αρχηγοί"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με πλήρη γνώση για την κρισιμότητα της κατάστασης και την αδιαλλαξία των δανειστών, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος απευθύνει δραματικό μήνυμα. Λίγο πριν από το σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ζητεί τη συμφωνία και την προσυπογραφή των μέτρων από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Διαφορετικά δρομολογείται η παραίτησή του, που θεωρεί απευκταία"¨.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι "γερμανικές αποζημιώσεις" και οι Γραικύλοι πολιτικάντηδες!"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χθες το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης... ΔΙΚΑΙΩΣΕ τη Γερμανία για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει στην Ιταλία, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν τα χαλεπά εκείνα χρόνια και στη χώρα αυτή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπρα ντε φερ Σαμαρά-Παπαδήμου"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μια κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με το χρονοδιάγραμμα που έχουν βάλει οι δανειστές να λήγει σε λίγες ώρες, αλλά οριστική συμφωνία ακόμα με την Τρόικα για PSI, δανειακή σύμβαση και νέο οικονομικό πρόγραμμα 2012-2015 να μην προκύπτει, τουλάχιστον ως αργά χθες βράδυ".

ΕΣΤΙΑ: "Θριαμβεύει ο λαϊκισμός"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η δεινή κατάστασις στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία είναι αποτέλεσμα του λαϊκισμού. Το ότι δεν έχει κατορθώσει να απεμπλακεί από την κατάσταση αυτή ώστε να εισέλθει σε πορεία αναπτύξεως, είναι και αυτό αποτέλεσμα του λαϊκισμού".

Η ΑΥΓΗ: "Συνυπεύθυνοι!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμερα- αύριο η σύσκεψη πρωθυπουργού- πολιτικών αρχηγών για την έγκριση των αξιώσεων της τρόικας. Νέα εμπλοκή στο PSI, καθώς αναζητούνται επιπλέον 15-20 δισ. ευρώ για "κούρεμα" ".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια- Ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ άνεργων οφειλετών"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σχεδόν καθημερινές είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων που δικαιώνουν υπερχρεωμένους δανειολήπτες
Keywords
Τυχαία Θέματα