Με χιόνια και κρύο θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια

08:04 5/1/2013 - Πηγή: NewsBomb

Με χιόνια στην Πάρνηθα και τσουχτερό κρύο θα γιορτάσουμε φέτος τα Θεοφάνεια...

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Θεοφανείων, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, που κατά τόπους θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Για σήμερα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές

στο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ θα χιονίσει πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 14 στη Νότια Ελλάδα, από 1 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 3 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί, αλλά στο Βόρειο Αιγαίο από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτιοδυτικούς μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως μέτριοι στο Σαρωνικό και τοπικά ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς με σημαντική ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις από αργά το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα