Μ. Λεπέν: Η τρόικα ρίχνει στο δρόμο τους Έλληνες

Επίθεση κατά της τρόικας εξαπέλυσε η ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, παρότι έχει από καιρό ταχθεί εναντίον της βοήθειας της Ευρώπης προς την Ελλάδα.

«Η τρόικα ενώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ κατά του λαού. Στο όνομα του ενιαίου νομίσματος ρίχνει στο δρόμο

τους Ελληνες. Νομίζετε ότι θα ξεχάσει το Παρίσι; Όχι. Βρίσκεται στο δρόμο της», τόνισε η Μαρίν Λεπέν, επικρίνοντας την πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα.

Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της, η Λεπέν υποστήριξε ότι το Εθνικό Μέτωπο είναι η μόνη γνήσια δύναμη της αντιπολίτευσης απέναντι στην Κεντροδεξιά και τους Σοσιαλιστές, που οδηγούν τη Γαλλία σε μια «τραγωδία ελληνικού τύπου».

Η Μαρίν Λεπέν έρχεται Τρίτη στις δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου.

«Η εκστρατεία πραγματικά ξεκίνησε», δήλωσε η γαλλίδα πολιτικός σε δημοσιογράφους, λίγο πριν το ετήσιο συνέδριο του κόμματός της στη Λιλ και προσέθεσε: «Πρέπει να διώξουν αυτά τα κόμματα που μας έχουν γονατίσει. Είμαι η μοναδική αντιπολίτευση στα UMPS (το κόμμα του Σαρκοζί UMP και το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φρανσουά Ολάντ). Αυτοί είναι υποψήφιοι της (ελληνικής) τρόικας και δεν μπορούμε να στραφούμε σε αυτούς».

Σε τελευταία δημοσκόπηση της BVA που δόθηκε χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα ο Σαρκοζί έχει προβάδισμα 11 μονάδων έναντι της Λεπέν στον πρώτο γύρο. Για το δεύτερο γύρο ωστόσο, ο Ολάντ εξασφαλίζει άνετη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα