Π. Καψής: Δεν έχει τεθεί θέμα εκλογών

Οι εκλογές δεν έχουν τεθεί ως ζήτημα μεταξύ του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Καψής ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές είναι υπόθεση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και όχι της ιδίας της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση προχωράει βάση της αρχικής συμφωνίας : ολοκληρώνουμε

την δανειακή σύμβαση και πάμε σε εκλογές, Το πότε θα γίνουν οι εκλογές εξαρτάται από την συμφωνία των 2 μεγάλων κομμάτων» επισήμανε, προσθέτοντας ότι το ζήτημα ουδέποτε έχει συζητηθεί κατά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Αν και τα χρονοδιαγράμματα θα γίνουν πιο σαφή μετά το Eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «σε γενικές γραμμές τα ξέρουμε. Στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε κλείσει με τις λεπτομέρειες και θα δούμε».

Βέβαια, ανέφερε, μέχρι τον Ιούνιο υπάρχουν μπροστά μας «πολλά, πυκνά και δύσκολα βήματα», που θα πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ως εκ τούτου, προσέθεσε, τυχόν εκλογές πριν τον Ιούνιο σημαίνει ότι «θα πρέπει να διατηρηθεί μια υπηρεσιακή ομάδα η οποία θα «συνεχίζει να προγραμματίζει αυτά τα ζήτημα», ώστε να μην βγούμε εκτός προγράμματος και κινδυνέψει η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα