Λαφαζάνης: Η Ελλάδα δεν πάει στις διαπραγματεύσεις δεμένη χειροπόδαρα

Ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο επανέλαβε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά απαντώντας σε ερώτημα τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει συμφωνία εξέφρασε τη διάθεσή του να μην κάνει παρακινδυνευμένες υποθέσεις, ωστόσο «από εκεί και πέρα θα ήθελα να πω ότι δεν είναι το τέλος για την Ελλάδα το Eurogroup

της 24ης Απριλίου. Η Ελλάδα δεν είναι όμηρος των πιστωτών ούτε της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Υπάρχουν εναλλακτικές. Η Ελλάδα δεν θα χαθεί. Έχει δυνατότητες να ακολουθήσει και θα τις ακολουθήσει. Οι επιπτώσεις θα είναι πιο επώδυνες για τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρώπης και δη της Γερμανίας. Αναφέρομαι σε εναλλακτικούς τρόπους για τη χώρα μας που μπορεί να είναι και βιώσιμοι. Η Ελλάδα δεν πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεμένη χειροπόδαρα».

Οσον αφορά τη συνεργασία με τη Ρωσία ο κ. Λαφαζάνης, είπε ότι ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφεί η συνεργασία για τον αγωγό φυσικού αερίου θεωρώντας πιθανή μια έκτακτη πηγή εσόδων προς το ελληνικό Δημόσιο. Οσον αφορά τον αγωγό όπως είπε θα ανοίξει περίπου 20.000 θέσεις εργασίας έως το 2019.

Επίσης είπε ότι οι τιμές θα είναι χαμηλές και θα υπάρξει δυνατότητα για περαιτέρω επενδύσεις.

«Αγωγό φυσικού αερίου έχει η Γερμανία και προμηθεύεται αέριο από τη Ρωσία. Όλο το φυσικό της αέριο η Γερμανία το προμηθεύεται από τη Ρωσία. Γιατί υπάρχουν αντιδράσεις για την Ελλάδα και όχι για τη Γερμανία; Θέλει να μονοπωλήσει το φυσικό αέριο και να μην γίνει ο νότιος διάδρομος», σχολίασε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα