Οι πιο ακριβοπληρωμένοι τενίστες και τενίστριες στον κόσμο

11:02 2/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

Καθώς το Αμερικανικό Όπεν μόλις ξεκίνησε, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στη λίστα με τους αθλητές του τένις που δεν επηρεάζονται από καμμία οικονομική κρίση.

Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο

Το τελευταίο τουρνουά Γκραν Σλαμ για φέτος ξεκίνησε αυτήν την Δευτέρα και όλοι οι μεγάλοι αστέρες του τένις δίνουν το παρών. Εκτός από την παγκόσμια κατάταξη, όπου ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ καταλαμβάνει το Νο.1 έπειτα από τον θρίαμβό του στο Γουίμπλεντον, αξίζει κανείς να ρίξει μια ματιά και στον πίνακα με τα κέρδη τους, αφού οι τενίστες είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο. Και

εκεί προηγείται ο Ελβετός, με συνολικά 54,3 εκάτ. δολάρια το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Ο Φέντερερ βρισκόταν πρώτος -με διαφορά από τον δεύτερο- σ’ αυτήν την λίστα ακόμη και πριν επιστρέψει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις. Γιατί μπορεί να έχανε στα κορτ από τον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον φτάσει όσον αφορά στους χορηγούς και στις υπόλοιπες εξωγηπεδικές δραστηριότητες.

Από τον Ιούλιο του 2011 ως το τέλος του περασμένου μήνα, ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε 9,3 εκατ. δολάρια από τις νίκες του στους αγωνιστικούς χώρους και (κρατηθείτε!) ακόμη 45 εκατ. δολάρια από σπόνσορες, εκθέσεις και αμοιβές για διάφορες εμφανίσεις του σε συνέδρια κλπ. Στο ρόστερ των χορηγών του έχει την ελβετική τράπεζα Credit Suisse, την Gillette που δεν φείδεται εκατομμυρίων για το καλοξυρισμένο του πρόσωπο, την Mercedes-Benz, την Rolex και πολλά μεγαθήρια ακόμη. Το κασέ του για εμφανίσεις σε διάφορα events φτάνει το 1 εκατ. δολάρια, ένα νούμερο που ξεπερνάει ακόμη και αυτό πολλών προσωπικοτήτων της πολιτικής και της showbiz.

Tην χρονιά που πέρασε οι 10 πιο καλοπληρωμένοι τενίστες και τενίστριες μάζεψαν συνολικά περίπου 212 εκατ. δολάρια, και από αυτά μόνο το 25% ήταν αμοιβές από αγώνες.

Ας δούμε αναλυτικά την λίστα:

1. Ρότζερ Φέντερερ 54,3 εκατ. δολάρια

2. Ράφαελ Ναδάλ 32,4 εκατ. δολάρια

3. Μαρία Σαράποβα 27,1 εκατ. δολάρια

4. Νόβακ Τζόκοβιτς 19,8 εκατ. δολάρια

5. Να Λι 18,4 εκατ. δολάρια

6. Σερίνα Γουίλιαμς 16,3 εκατ. δολάρια

7. Καρολίν Βοσζνιάκι 13,7 εκατ. δολάρια

8. Άντι Μαρεϊ 12 εκατ. δολάρια

9. Βικτόρια Αζαρένκα 9,7 εκατ. δολάρια

10. Άντι Ρόντικ 8,8 εκατ. δολάρια

Διαβάστε επίσης:

Το καλύτερο Ball boy

Keywords
Τυχαία Θέματα