Κουβέλης: Επικίνδυνη περιδίνηση η οποιαδήποτε καθυστέρηση

Κάλεσμα στους ευρωπαίους εταίρους «να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» απηύθυνε και ο Φώτης Κουβέλης μετά την άκαρπη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ελλάδα έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα και η κοινωνία σηκώνει μεγάλο βάρος, όπως αναγνωρίζεται από όλους» τόνισε ο κ. Κουβέλης προσθέτοντας πως «οι εταίροι και οι δανειστές μας πρέπει τώρα να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις».

Όπως

ξεκαθαρίζει ο κ. Κουβέλης «αυτό, αφορά και τη συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης, αλλά και τη δραστική μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους, ώστε να επιστρέψει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καταστεί βιώσιμη κοινωνικά η διαχείριση του χρέους».

«Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά επικίνδυνη περιδίνηση για τη Ελλάδα και την ευρωζώνη», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Είχαμε εγκαίρως επισημάνει την ανάγκη να μην συνδεθεί υποχρεωτικά η καταβολή της δόσης με τη λήψη οριστικής απόφασης για την πλήρη και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του χρέους. Σήμερα επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαία η επίτευξη εντός των επόμενων ημερών, μιας μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης, σε σχέση με τα μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων του χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα