Κουβέλης: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί»

21:53 7/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

Το ρόλο της ΔΗΜ.ΑΡ ως το «άγρυπνο μάτι» που θα εγγυάται την πλήρη εναρμόνιση του κυβερνητικού έργου με την προγραμματική συμφωνία, ανέλυσε ο Φώτης Κουβέλης νωρίτερα από το βήμα της Βουλής.

Επισήμανε ότι το κόμμα και ο ίδιος θέτει «το πατριωτικό καθήκον που είναι η επιτυχία της κυβέρνησης πάνω από το κομματικό συμφέρον». Επιπροσθέτως, εξήγησε ότι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου

«δεν μπορεί να γίνει σε μια στιγμή με μία μόνο επίσκεψη της τρόικα».

Αιτιολογώντας την απόφαση να γίνει συγκυβερνών κόμμα η ΔΗΜ.ΑΡ, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ γίνετε από εμάς με το ιστορικό βάθος και την ευθύνη της Αριστεράς που στρέφεται στην Ευρώπη» ενώ τόνισε ότι « η συνεργασία δεν ακυρώνει τις διαχωριστικές γραμμές δεξιάς και αριστεράς». Συμπλήρωσε ότι «οι προσωπικότητες που υποδείξαμε για να στελεχώσουν κυβερνητικές θέσεις δεν δεσμεύονται από πειθαρχία κομματική αλλά από τις προγραμματικές δηλώσεις»

Αναλύοντας τον πολιτικό ρόλο της ΔΗΜ.ΑΡ από εδώ και στο εξής, είπε ότι «θα είναι η ακούραστη συμβολή στην επιλυση προβλημάτων ή και διαφωνιών για την επιτυχία της κυβέρνησης. Είναι από τις στιγμες στην ιστορία της αριστεράς που η χώρα εξαρτάται από την θετική συμβολή της. Η θετική συμβολή μας καθοδηγεί».

Επιπροσθέτως, εξήγησε ότι απαιτείται πλήρης και «υπεύθυνη ενημέρωση και διαβούλευση με την αξιωματική και την ελάσσονα αντιπολίτευση να γνωρίζουν τα πάντα. Ολοι να ξέρουμε που βρισκόμαστε και που πάμε, τι διεκδικούμε», κατέληξε

Τέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι «η σκληρή πραγματικότητα θα διαλύσει μύθους για εύκολες λύσεις. Πέρασαν 2 έτη ακούγοντας ότι λεφτά και φθηνότερα επιτόκια υπάρχουν εκτός Ευρώπης. Ορισμένοι έφτασαν να ζητούν λιγότερη Ευρώπη. Ζητάμε περισσότερη Ευρώπη, κοινούς θεσμούς και πολιτικές εκεί θα φτιάξουμε πολιτικές συμμαχίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα