Κολομβία: Απελευθέρωση αιχμαλώτου από τη FARC

Σύμφωνα με τη διοίκηση της FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας), ένας στρατιωτικός, ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί σε επίθεση εναντίον…

Ο επαγγελματίας οπλίτης είχε αιχμαλωτιστεί από τους αντάρτες στη νοτιοδυτική επαρχία Κάουκα.

«Ο στρατιώτης Κάρλος Μπεσέρα Οχέδα απελευθερώθηκε σήμερα από τους αντάρτες της πτέρυγας Χάκομπο Αρένας των FARC. Αυτό έλαβε χώρα σε μια αγροτική περιοχή στον δήμο Χαμπάλο (Κάουκα)», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Ο στρατιωτικός παραδόθηκε σε μια ομάδα που αποτελούσαν στελέχη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού

Σταυρού κι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Κολομβίας, της Κούβας και της Νορβηγίας.

Η Κούβα και η Νορβηγία είναι οι εγγυήτριες χώρες στις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στους αντάρτες και την κυβέρνηση της Κολομβίας, οι οποίες διεξάγονται από τα τέλη του 2012.

«Ελπίζουμε ότι η απελευθέρωση αυτή δείχνει την αμετάκλητη απόφαση να τερματιστεί η σύρραξη και ότι τέτοιου είδους επεισόδια δεν θα συμβούν ποτέ ξανά», έγραψε ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οι FARC έθεσαν σε εφαρμογή, όπως είχαν εξαγγείλει, μια μονομερή κατάπαυση του πυρός τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, λίγες ώρες μετά την αιματηρή ενέδρα στην Κάουκα. Η οργάνωση ανέφερε ότι η εκεχειρία αυτή θα διαρκέσει επ' αόριστον.

Keywords
Τυχαία Θέματα