Παραγουάη: Αντάρτες απειλούν όσους καλλιεργούν μεταλλαγμένα!

Περισσότερες οικολογικές… ανησυχίες από όσο θα περίμενε κανείς φαίνεται πως έχουν οι αντάρτες της οργάνωσης Λαϊκός Στρατός της Παραγουάης (Ejército…

«Ο Άρλαν Φικ, γιος ενός ζευγαριού Βραζιλιάνων εποίκων που έχουν εγκατασταθεί στη βορειοδυτική Παραγουάη, απελευθερώθηκε το βράδυ των Χριστουγέννων, έπειτα από 267 ημέρες ομηρίας, στην επαρχία Κονσεψιόν, 500 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ασουνσιόν», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Παραγουάης

Οράσιο Καρτές, συμπληρώνοντας: «Η απελευθέρωση του νέου Άρλαν Φικ κατέστη εφικτή χάρη στο Θεό, στην Εκκλησία, στην πίεση των πολιτών και στον Τύπο».

Ο νεαρός, ο οποίος είχε απαχθεί τη 2α Απριλίου στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στην Κονσεψιόν, μετέφερε μάλιστα και μήνυμα του EPP, βάσει του οποίου η ένοπλη οργάνωση απειλεί ότι θα εκτελεί τους γεωργούς που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένη σόγια ή γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι!

«Προσοχή, προσοχή: ο EPP απαγορεύει την καλλιέργεια (γενετικά τροποποιημένων ειδών) σόγιας, καλαμποκιού και άλλων προϊόντων (...) διότι είναι ιδιαίτερα τοξικά για την ανθρώπινη υγεία. Όποιος συλληφθεί να καλλιεργεί γενετικά τροποποιημένη σόγια ή γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι θα τουφεκίζεται», απειλεί η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι ο Λαϊκός Στρατός της Παραγουάης, στον οποίο οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για 37 θανάτους αφότου άρχισε η δράση του το 2007, συνεχίζει να κρατάει όμηρο τον υπαξιωματικό της αστυνομίας Εδέλιο Μορίνιο, ο οποίος είχε απαχθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Δεν μου είπαν εάν και αυτός θα απελευθερωθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο νεαρός Φικ, ο οποίος, αφού υποστήριξε χαρακτηριστικά πως νοιώθει ότι «γεννήθηκε για δεύτερη φορά», κατέληξε: «Μου φέρθηκαν καλά. Μου έδιναν άφθονο νερό και τροφή».

Από την πλευρά τους οι Αρχές της Παραγουάης υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δεσμοί ανάμεσα στον EPP και στην οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), η οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση στη Μπογκοτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα