Κινδυνεύουν με «λουκέτο» τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας

Αν δεν ξεκινήσουν να λειτουργούν σαν «επιχειρήσεις» τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας, σε μια δεκαετία τα περισσότερα θα βάλουν λουκέτο, υποστηρίζει έκθεση για τη βιωσιμότητα των αυστραλιανών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η έκθεση της εταιρείας Ernst & Young «Το Πανεπιστήμιο του Μέλλοντος» αναφέρει ότι τα επόμενα χρόνια οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα δημόσια πανεπιστήμια θα μειωθούν αισθητά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε πολλά ιδρύματα της τριτοβάθμιας

εκπαίδευσης.

Τα πανεπιστήμια που δεν θα έχουν φροντίσει να επενδύσουν σε χώρες της Ασίας και να εξασφαλίσουν πόρους από ιδιώτες, είτε αυτοί είναι επιχειρήσεις είτε φυσικά πρόσωπα, θα βρεθούν σε αδιέξοδο, σύμφωνα με την έκθεση.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί εκ μέρους τους αν θέλουν να υφίστανται σε 20 χρόνια, η έκθεση λέει ότι όχι μόνο πρέπει να αναζητήσουν πόρους από ιδιώτες, αλλά και να δώσουν περισσότερη βαρύτητα στην έρευνα. Ένας άλλος τρόπος για να επιβιώσουν είναι και η εντατικοποίηση των σπουδών που προσφέρουν, αλλά και να λειτουργούν όλο το χρόνο και όχι μόνο 26 εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Εμφανίστηκε ζωντανός ο «νεκρός» που θρηνούσαν

Λιγότεροι Αμερικανοί είδαν το τρίτο ντιμπέιτ

Keywords
Τυχαία Θέματα