Καταγγέλλει την παρέμβαση του Ιράν στη Συρία ο Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την «απαράδεκτη» παρέμβαση του Ιράν στη Συρία.

«Είναι σαφές ότι έχουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ιράν παρεμβαίνει με ανθρώπινα και υλικά μέσα στη Συρία

και αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισε ο Ολάντ.

Ο ιρανός στρατηγός Μοχάμαντ Αλι Τζαφάρι γενικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης (Pasdaran), δήλωσε στις 16 Σεπτεμβρίου ότι οι Pasdaran είναι στη Συρία και το Λίβανο ως «σύμβουλοι», δηλώσεις που στη συνέχεια διαψεύστηκαν από το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένως ζητήσει από το Ιράκ να επιθεωρεί τα ιρανικά αεροπλάνα που πετούν πάνω από το έδαφός του και υποπτεύονται ότι μεταφέρουν φορτία όπλων προς το συριακό καθεστώς.

Αναφερόμενος σε μια πιθανή μετάδοση της συριακής σύγκρουσης στο Λίβανο, ο κ. Ολάντ, υπογράμμισε τη βούληση της Γαλλίας «ο Λίβανος να προστατευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Θα μπορούσε να έχει συμφέρον το συριακό καθεστώς να αποσταθεροποιήσει το Λίβανο», εκτίμησε. «Μέχρι τώρα όμως, αυτό δεν έχει συμβεί», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι υποστηρίζει τις «προσπάθειες» του προέδρου και του πρωθυπουργού του Λιβάνου για τη διατήρηση της σταθερότητας της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα