Ιταλία: Βρήκαν σε πλοίο πάνω από 20 τόνους χασίς!

Την κατάσχεση «ρεκόρ» άνω των 20 τόνων χασίς, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία. Η ποσότητα μαμούθ βρέθηκε χθες σε πλοίο βόρεια της Παντελερία, ενός νησιού που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χλμ. από τις τυνησιακές ακτές και αποτελεί μέρος του αρχιπελάγους της Σικελίας.

Η αξία των ναρκωτικών εκτιμάται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το πλοίο, με σημαία των νησιών Κομόρες, φόρτωσε τα ναρκωτικά στην ακτή του Μαρόκου και κατευθυνόταν προς τη Λιβύη.

Εκπρόσωπος

της ιταλικής αστυνομίας τόνισε πως πρόκειται για την πιο σημαντική επιχείρηση που έχει γίνει στη Μεσόγειο τα τελευταία 10 χρόνια. «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι. Είναι μια σημαντική κατάσχεση και τα ναρκωτικά έχουν αγοραία αξία περίπου 15 εκατ. ευρώ», διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Κριστιάνο Αλεμάνο της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Το πλοίο έφθασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μαρσάλα, στη νότια Σικελία, όπου θα ανακριθούν τα έξι μέλη του πληρώματός του, όλοι Σύροι.

Η επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας άρχισε την Τρίτη, όταν η γενική διεύθυνση της δίωξης ναρκωτικών (DCSA) έκανε γνωστό «πως ένα πλοίο που περιέχει σημαντικό φορτίο ναρκωτικών πλέει στη Μεσόγειο».

Μόλις η αστυνομία εντόπισε το σκάφος, χρειάσθηκε να περιμένει να μπει στα ιταλικά χωρικά ύδατα για να επέμβει.

«Παρά λίγο να μην μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την επιχείρηση. Αν το πλοίο είχε αποφασίσει να περάσει τρία μίλια βορειότερα, έξω από τα ιταλικά χωρικά ύδατα, δεν θα είχαμε δικαίωμα να το αναχαιτίσουμε: τα Νησιά Κομόρες δεν μας έδωσαν την άδεια να το κάνουμε μέσα στα διεθνή ύδατα», εξήγησε ο Αλεμάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα