ΗΠΑ: Μεγάλη πορεία κατά της αστυνομικής βίας

Στην Ουάσινγκτον, την πόλη που φημίζεται για τις ογκώδεις κινητοποιήσεις υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, οι πολίτες, με σύνθημα «δικαιοσύνη για…

Με πρόσφατες της περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις αφροαμερικανούς, τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους της Ουάσινγκτον, αξιώνοντας δικαιοσύνη για τους θανάτους.
Οι περιπτώσεις αυτές επανέφεραν στην Αμερική το φάντασμα των φυλετικών διακρίσεων.


Μεταξύ όσων συμμετείχαν στη διαδήλωση ήταν

και τα μέλη των οικογενειών των τριών θυμάτων, Μάικλ Μπράουν, Ερικ Γκάρνερ και Ταμίρ Ράις. Η σύζυγος του Γκάρνερ δε, ο οποίος πέθανε από ασφυξία κατά τη βίαιη σύλληψή του, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν βρίσκομαι εδώ μόνο εκεί για να μετέχω στην πορεία για τον Ερικ, αλλά για τις κόρες σας, τους γιους σας, τα ανίψια σας, τους γονείς σας".

Δεν ήταν λίγοι, όσοι ταξίδεψαν από το Φέργκιουσον, την πόλη του Μιζούρι που έγινε θέατρο βίαιων συγκρούσεων, μετά τη δολοφονία από αστυνομικό τού Μάικλ Μπράουν, τον περασμένο Αύγουστο.

Δύο επιτροπές ενόρκων αποφάσισαν να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος των αστυνομικών που εμπλέκονται στους θανάτους των Μάικλ Μπράουν και Ερικ Γκάρνερ, γεγονός που έχει προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις με αίτημα την απονομή δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα