Ηγουμενίτσα: Σε παράταξη τρακτέρ και αστυνομία…

Σε κλοιό αγροτών κι αστυνομικών παραμένει η Ηγουμενίτσα. Οι πρώτοι, περιμένουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην υπόλοιπη χώρα, προκειμένου να αποφασίσουν πως θα κινηθούν και οι δεύτεροι είναι σε ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουν κλείσιμο του λιμανιού ή της Εγνατίας Οδού.

Το απόγευμα της Πέμπτης και ύστερα από αιφνιδιαστική κίνηση, οι αγρότες κατάφεραν να προσεγγίσουν την παραλιακή της Ηγουμενίτσας και για πολλές ώρες η πόλη να παραδοθεί σε ένα πρωτοφανές κομφούζιο.

Οι αγρότες είχαν προγραμματίσει δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού το μεσημέρι της Τρίτης, ώρα που

δεν υπάρχουν προσεγγίσεις πλοίων, κάτι που τελικά δεν τους επετράπη, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οδηγία που έχει δοθεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να κρατηθούν οι αγρότες μακριά από λιμάνια κι αεροδρόμια, από την αρχή των κινητοποιήσεων. Κι ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάσταση θα μπορούσε να εκτονωθεί με συμβολικές κινήσεις, τώρα οξύνεται και τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Έτσι και στην Ηγουμενίτσα οι αγρότες παραμένουν, με παρατεταγμένα τα τρακτέρ, στην παραλιακή, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Την Παρασκευή και για αρκετές ώρες μοίρασαν πορτοκάλια στους διερχόμενους, τα οποία πωλούνται από τα χωράφια της περιοχής, στην τιμή των οκτώ λεπτών το κιλό.

Πηγή: epiruspost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα