Εξασθένιση των χιονοπτώσεων στις ΗΠΑ

Ο ήλιος έκανε την επιστροφή του σήμερα το πρωί στους ουρανούς στις βορειανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπου ωστόσο τα σοβαρά προβλήματα παραμένουν από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που έπληξαν χθες την περιοχή, με νέες πολυάριθμες ακυρώσεις πτήσεων και επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης στους δρόμους.


Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας αυτής της χειμερινής καταιγίδας, οι περισσότεροι σε τροχαία δυστυχήματα.

Μεταξύ

των νεκρών ήταν μία έγκυος γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από ένα εκχιονιστικό μηχάνημα. Η 36χρονη υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί κατάφεραν να φέρουν στην ζωή το γιο της με καισαρική τομή. Η υγεία του βρέφους παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα σοβαρά προβλήματα συνεχίστηκαν στις αερομεταφορές και οι υπεύθυνοι στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Ουάσιγκτον, της Φιλαδέλφειας και της Βοστόνης κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου οι πολυάριθμες πτήσεις στις οποίες είχαν σημειωθεί καθυστερήσεις να καταφέρουν να απογειωθούν.

Περισσότερες από 7.100 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες από ή προς τις ΗΠΑ, όταν, για παράδειγμα, στο διεθνές αεροδρόμιο Ουάσιγκτον-Ντάλες το ύψος του χιονιού έφθασε τα 35 εκατοστά. Ο ιστότοπος FlightAware.com κατέγραψε ότι σήμερα ματαιώθηκαν 1.200 και πλέον πτήσεις, ενώ 3.400 πτήσεις καθυστέρησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα