Η Μέρκελ απαντά στους Γερμανούς μέσω YouTube

Μετά τον Πάπα Βενέδικτο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες, δεχόμενη ερωτήσεις από τους πολίτες μέσω YouTube.

Η καγκελάριος της Γερμανίας απάντησε σε δέκα ερωτήσεις πολιτών, οι οποίες επιλέχτηκαν από τις περίπου 1.800 που είχαν κατατεθεί.

Οι Γερμανοί επέλεξαν να ρωτήσουν την ηγέτη τους για πολύ διαφορετικά μεταξύ τους θέματα, όπως η ασφάλιση υγείας, η νομιμοποίηση

της κάνναβης, οι συντάξεις. Ωστόσο, καμία ερώτηση δεν τέθηκε σχετικά με την κρίση στη ζώνη του ευρώ.

«Κυρία Μέρκελ, πώς είναι δυνατόν οι βουλευτές να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους μισθούς τους; Στις επιχειρήσεις δεν είναι εργαζόμενοι που αποφασίζουν τους μισθούς τους», έλεγε μία από τις ερωτήσεις.

Η Μέρκελ έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις, βασιζόμενη π.χ. σε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για να εξηγήσει τα εισοδήματα των βουλευτών.

Ήταν η πρώτη φορά που η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε χρήση του YouTube για να απευθυνθεί στους πολίτες. Από το 2005 που βρίσκεται στην εξουσία, δημοσιοποιεί κάθε Σάββατο στον δικτυακό της τόπο ένα podcast βίντεο για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα