Η Λιβύη επανεξετάζει τα συμβόλαια στον πετρελαϊκό τομέα

21:22 6/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης, και σημερινός σύμβουλος στην κυβέρνηση της Τρίπολης, Άλι Ταρχούνι, επεσήμανε χθες από τη Ουάσιγκτον ότι η χώρα του σκοπεύει να επανεξετάσει τα συμβόλαια που έχει συνάψει στον πετρελαϊκό τομέα, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ’ανάγκη ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το σύνολό τους.


«Εκείνο που εγώ προβλέπω είναι ότι, στο μεγαλύτερο τμήμα τους, τα συμβόλαια τούτα θα τηρηθούν, όλα όμως θα επανεξετασθούν», τόνισε σε συνέντευξη

Τύπου ο Ταρχούνι, ο οποίος χρημάτισε υπουργός Οικονομικών και Πετρελαίου στην κυβέρνηση στην οποία εκτελούσε χρέη πρωθυπουργού από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου.

«Ένα μέρος από τα συμβόλαια αυτά θα τα προσβάλλουμε. Υπάρχουν ορισμένα τα οποία αντιβαίνουν ευθέως τους νόμους, υπάρχουν άλλα τα οποία είναι καλά», τόνισε ο οικονομολόγος, που κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Καντάφι ζούσε στην εξορία.

Η Λιβύη, η οποία από τον Σεπτέμβριο επανέλαβε την παραγωγή πετρελαίου ύστερα από μία εξάμηνη παύση, σήμερα αντλεί σε καθημερινή βάση ένα εκατομμύριο βαρέλια, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 60% της παραγωγής της πριν από τις συγκρούσεις.

Η κυβέρνηση αναμένει ότι η παραγωγή θα επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα