Η κατανάλωση κρασιού δημιουργεί ισχυρότερο σπέρμα

Οι άνδρες που πίνουν κρασί μέχρι και τρεις φορές την εβδομάδα δημιουργούν ισχυρότερο σπέρμα έδειξε μια πρόσφατη μελέτη.


Όπως αναφέρθηκε από το το Wine Spectator , η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Nofer Ινστιτούτου Ιατρικής στο Lodz της Πολωνίας, διαπιστώθηκε ότι το σπέρμα ήταν... ισχυρότερο και είχε πιο ισχυρό λαιμό, όταν οι άνδρες έπιναν τακτικά κρασί με μέτρο.

Τα ισχυρότερα σπέρματα είναι καλύτεροι κολυμβητές, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα γονιμοποίησης. « Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι ο τρόπος

ζωής μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματος», κατέληξε η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος της Βιολογίας Συστημάτων της Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Με την αύξηση του ελεύθερου χρόνου, την κατανάλωση ελαφριού καφέ και την χρήση των εσωρούχων μπόξερ βελτιώθηκε η αναπαραγωγική δύναμη του σπέρματος, ανακάλυψαν οι ερευνητέ. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική χρήση κινητού τηλεφώνου για περισσότερο από μια δεκαετία μείωσε την κινητικότητα του σπέρματος.

Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο που ισχυρίστηκε ότι οι επιλογές στον τρόπο ζωής, όπως η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα δεν έχουν καμία επίδραση στην αναπαραγωγική υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα