Την Τρίτη τρόικα, τον Ιανουάριο δόση

Τόσο ο Όλι Ρεν, όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην Ελλάδα ότι το «ΟΚ» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της Ελλάδας ίσως να μην δοθεί πριν το νέο έτος.

Ο Ολλανδός πρόεδρο ςτου Eurogroup ναι μεν παραδέχθηκε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, ωστόσο σημείωσε ότι «η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί» επαναλαμβάνοντας ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί

όταν θα έχουν ικανοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας ότι το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, είναι «δύσκολο αν όχι αδύνατο» να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, άρα η συμφωνία μετατίθεται για τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η τρόικα ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών ότι αύριο (Τρίτη) επιστρέφει στην Ελλάδα, ενώ σχετικά με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα ξεκαθάρισε ότι μένει μόνο ένα, αυτό των αμυντικών βιομηχανιών.

Από την πλευρά του ο Φιλανδός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Όλι Ρεν σημείωσε: «να αναμένετε την επιστροφή των ελεγκτών τον Ιανουάριο για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν».

Όπως σχολίασε, «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να "κλείσουμε" όσα περισσότερα θέματα μπορούμε πριν το τέλος 2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα