Γύπες πάνω από την Ελλάδα

12:36 5/5/2014 - Πηγή: NewsBomb

Τα «κοράκια» του παγκόσμιου καπιταλισμού σε καμία περίπτωση δεν είναι επενδυτές. Και οι πτωματοφάγοι γύπες είτε έρχονται από την Wall Street είτε από το Πεκίνο ή το Λονδίνο, αρπάζουν κομμάτια από ένα πτώμα και ποτέ δεν κάθονται πάνω σε αυτό να κλωσήσουν τα αυγά τους.


Σίγουρα κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο στην τραγωδία που ζούμε από το 2010. Τουλάχιστον δεν είμαστε το σκουπίδι της Ευρώπης, που όλοι θέλουν να πετάξουν από πάνω τους.

Αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας. Δεν ήρθαν δα οι μεγάλοι επενδυτές να ποντάρουν στην Ελλάδα,

όπως λένε τα διάφορα κυβερνητικά παπαγαλάκια.

Ήρθε λέει ο μέγας και τρανός επενδυτής Όλσεν, που ποντάριζε μέχρι σήμερα τα λεφτά του στην καταστροφή της Ελλάδας και τώρα άλλαξε κατεύθυνση και αγόρασε το 10% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ.

Αυτό όμως δεν είναι επένδυση. Γιατί αύριο θα πουλήσει τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ μόλις πάρουν μεγαλύτερη αξία και θα βγάλει διπλά τα λεφτά του. Αυτό λοιπόν δεν είναι επένδυση. Δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας. Δεν ανοίγει δρόμους για την ελληνική οικονομία.

Ήρθαν οι Τσέχοι και αγόρασαν τον ΟΠΑΠ. Σήμερα ο ΟΠΑΠ έχει διπλάσια αξία απ' ό,τι τον αγόρασαν οι Τσέχοι. Αλλά ούτε μία θέση εργασίας δεν δημιουργήθηκε μέσα στον ΟΠΑΠ. Άρα γιατί μιλάμε για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Για να δούμε την πικρή αλήθεια και να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε μία χώρα που σπαρταράει ακόμα από την κρίση, που πουλάει ή ξεπουλάει τα πάντα, οι γύπες ανά τον κόσμο είναι επόμενο να αρχίζουν το πάρτι τους πάνω από ένα ημιθανές σώμα.

Και άλλο πτωματοφάγοι γύπες. Και άλλο οι φιλέλληνες επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα