Γιουνκέρ για ελληνικές εκλογές: Δεν υπάρχει καμία ελπίδα

10:04 8/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

«Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το δίλημμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο κ. Γιουνκέρ, ο οποίος είναι πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, σε δηλώσεις του στο κανάλι ZDF δήλωσε ότι ο Ολάντ του τηλεφώνησε και ότι ο ίδιος δήλωσε στον εκλεγμένο πρόεδρο ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Κατέστησε σαφές στον εκλεγμένο

πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ότι δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε, δεν γίνεται να ξανανοίξει το θέμα του δημοσιονομικού συμφώνου. «Δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξει η ουσία του Δημοσιονομικού Συμφώνου, δεν θα υπάρξει κάποια επίσημη νέα διαπραγμάτευση».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «είναι δυνατόν να προστεθούν στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη, όχι απαραιτήτως με τη μορφή μιας συνθήκης».

Κατά τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, είναι σωστό ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη, εκτός από το να κάνει οικονομία. «Πρέπει να δώσουμε και ελπίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα