Γεωργιάδης-Σγουρός για την αναδιοργάνωση στο χώρο της Υγείας

Με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναδιοργάνωση στο χώρο της υγείας, η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, καθώς και η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής.


Ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το σχέδιο της αναδιάρθρωσης που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας και ζήτησε τη συμβολή της Περιφέρειας για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Από τη μεριά του, ο κ. Σγουρός ανέδειξε τις τεράστιες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, για έργα που αφορούν μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά και την προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα τα έργα αυτά να κινδυνεύουν να απενταχθούν, με όποιες συνέπειες υπάρχουν για τη λειτουργία των ιδρυμάτων και την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Ο Υπουργός Υγείας και ο Περιφερειάρχης Αττικής συμφώνησαν από κοινού ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα ελεγχθούν τα έργα αυτά και όσα δεν παρουσιάζουν καμία πρόοδο θα απενταχθούν από το ΕΣΠΑ.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα εκχώρησης συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο Υγείας στις Περιφέρειες, πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί με έμφαση στις 12 Περιφέρειες.

Ο κ. Γεωργιάδης, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα τον Περιφερειάρχη Αττικής με πολύ μεγάλη χαρά για να εγκαινιάσουμε μια θερμή συνεργασία, μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό την παροχή καλύτερης φροντίδας υγείας στους Έλληνες πολίτες και τον ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Και φυσικά, εξετάζουμε την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, βήμα - βήμα, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση».

Ο κ. Σγουρός μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής «θα συμβάλει και οικονομικά εκεί που πραγματικά χρειάζεται για να μπορέσουμε να δώσουμε μια ανάσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που περνά η χώρα μας, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα