Γαλλία: Αναστέλλει τη στρατιωτική συνεργασία με Ρωσία

Την αναστολή της στρατιωτικής συνεργασίας της Γαλλίας με τη Ρωσία, ανακοίνωσε την Παρασκευή (21/03) ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στις χώρες της Βαλτικής, με στόχο να τις καθησυχάσει - καθώς αυξάνεται η ένταση με τη Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας - ο Λεντριάν δήλωσε ότι η αναστολή αφορά τα κοινά στρατιωτικά

γυμνάσια, ωστόσο δεν ανέφερε τίποτα για την τύχη των συμβολαίων σχετικά με την πώληση των γαλλικών ελικοπτεροφόρων πλοίων Mistral στη Ρωσία.
Την Πέμπτη (20/03), άλλωστε, ο Γάλλος υπουργός είχε επισημάνει ότι η απόφαση για το αν θα προχωρήσει η πώληση των δύο πολεμικών πλοίων στη Μόσχα, δεν θα ληφθεί πριν από τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για στρατιωτικά γυμνάσια στην Πολωνία στα οποία ενδέχεται να πάρουν μέρος η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, καθώς και οι χώρες της Βαλτικής, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Βαρσοβία.

Στην ανακοίνωσή του προς τον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Zet ο Στίβεν Μαλ υπογράμμισε: «Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια στη βάση Λασκ». Η αεροπορική αυτή βάση βρίσκεται στην κεντρική Πολωνία.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πούτιν υπέγραψε την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα