Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κάνναβης στα Ιωάννινα

22:33 7/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Στην σύλληψη πέντε μελών του κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στα Ιωάννινα, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, έναν 46χρονο άνδρα και μια 49χρονη γυναίκα καθώς και τρεις Αλβανούς, ηλικίας 26, 37 και 20 ετών.

Συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Δολιανών Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης και μετά από κατάλληλη

αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με δύο επιβαίνοντες.

Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα, λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κλειστό εκείνη την ώρα κατάστημα (εστιατόριο) στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, ήταν να τραυματιστεί ο 20χρονος συνοδηγός του οχήματος, ο οποίος νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 121 δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους 130.585 γραμμαρίων ενώ ο 26χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν επίσης δύο άτομα (ένας άνδρας και μία γυναίκα), 46 και 49 ετών αντίστοιχα και ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι διευκόλυναν ως προπομποί τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν 6 κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 2900 ευρώ, τo οποίο βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.

Την αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Α΄ και Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Ο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα