«Εξαφανισμένο» ελάφι… βαμπίρ εντοπίστηκε στο Αφγανιστάν!

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ελάφι με… κυνόδοντες, για το οποίο είχαν εκφραστεί φόβοι ότι έχει εξαφανιστεί, εθεάθη ξανά μετά από 60…

Το εντυπωσιακό ελάφι του Κασμίρ με χαρακτηριστικά… βαμπίρ «συνελήφθη» σε έρευνα του Wildlife Conservation Society, διαψεύδοντας τα περί… εξαφάνισής του, καθώς η τελευταία του εμφάνιση χρονολογούταν από το 1948 στο Αφγανιστάν.

Η ερευνητική ομάδα εντόπισε μάλιστα στην ίδια περιοχή (βορειοανατολικά της χώρας) πέντε διαφορετικά ζώα, ανάμεσά τους και μια ολόκληρη οικογένεια,

κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα διαιώνισης του σπάνιου αυτού είδους.

«Είναι ένας από τους θησαυρούς του Αφγανιστάν», ανέφερε ο Peter Zahler, αναπληρωτής Διευθυντής του Ασιατικού Προγράμματος της WCS, συμπληρώνοντας:
«Αυτό το σπάνιο είδος, μαζί με την περισσότερο γνωστή άγρια ζωή όπως τις λεοπαρδάλεις χιονιού, είναι η φυσική κληρονομιά αυτού του αγωνιζόμενου έθνους. Ελπίζουμε σε καλύτερες συνθήκες στη χώρα, ώστε να επιτρέψουν στην ομάδα μας να αξιολογήσει τις ανάγκες των ελαφιών, βοηθώντας τα να αναπαραχθούν».

Την ίδια ώρα πάντως, λαθροθήρες έχουν βάλει στο μάτι τους αισθητικούς αδένες των ελαφιών, οι οποίοι θεωρούνται πολυτιμότεροι και από τον χρυσό, όπως άλλωστε και τους κοφτερούς κυνόδοντές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα