Κύπρος: Κατάσταση επιφυλακής

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Και ο λόγος είναι ότι, δυτικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις Κυπριακές αρχές ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σκοπεύουν να κάνουν αεροπειρατεία από την Κύπρο.
Η πληροφορία που διαβιβάστηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες, σε Αθήνα και Λευκωσία, αναφέρει ότι στόχος των Τζιχαντιστών θα είναι επιβατικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις από

την Κύπρο. Θα καταλαμβάνονται από τζιχαντιστές- αεροπειρατές και θα οδηγούνται στη Συρία ή το Ιράκ, σε αεροδρόμια που ελέγχει το ISIS.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι επιβάτες θα κρατηθούν ως όμηροι, προκειμένου οι τρομοκράτες να απαιτήσουν τον τερματισμό της χρήσης των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο. Όπως είναι γνωστό, από την αεροπορική βάση ΑΚΡΩΤΗΡΙ της Κύπρου, απογειώνονται μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF) και πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε θέσεις του ΙΚΙΛ σε Ιράκ και Συρία.

Ανάμεσα στο μέτρα ασφαλείας είναι και η αυστηροποίηση των ελέγχων σε Ευρωπαίους υπηκόους αραβικής καταγωγής, οι οποίοι φθάνουν στην Κύπρο. Αυτό γίνεται διότι υπάρχουν επίσης πληροφορίες, ότι κάποιοι εξ αυτών επιχειρούν να περάσουν στα κατεχόμενα και από εκεί στην Τουρκία, για να καταλήξουν στη Συρία και να ενταχθούν στο κίνημα των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Σχεδόν καθημερινά, μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado, απογειώνονται και προσγειώνονται άνα ζεύγη, στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου της Κύπρου και συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της διεθνούς κοινότητας, κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Όπως δήλωσε πρόσφατα, ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News, «τα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη ίπτανται καθημερινά πάνω από τις ζώνες των μαχών και, ως στοιχεία της διεθνούς δύναμης, είναι έτοιμα να βοηθήσουν τα (ιρακινά και κουρδικά) στρατεύματα στο έδαφος, σε περίπτωση συγκρούσεων εναντίον των μαχητών του Ι.Κ.».

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα