«Έτοιμοι» να επιτεθούν στο Ιράν οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι

21:11 6/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Για υπερβολική ανεκτικότητα απέναντι στο Ιράν κατηγόρησαν τον Μπαράκ Ομπάμα οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ και Ρικ Σαντόρουμ.

Οι δύο Ρεπουμπλικάνοι επίδοξοι αντίπαλοι του Ομπάμα, απευθυνόμενοι στην Αμερικανο-ισραηλινή Επιτροπή Δημόσιων Υποθέσεων (Aipac), δεσμεύθηκαν ότι θα επιτεθούν εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, εφόσον εκλεγούν.

«Ως πρόεδρος θα είμαι έτοιμος να ακολουθήσω

τη διπλωματική οδό, αλλά θα είμαι επίσης έτοιμος να χρησιμοποιήσω τη στρατιωτική μας δύναμη» δήλωσε ο Ρόμνεϊ μέσω βιντεοσύνδεσης από το Οχάιο, όπου βρίσκεται για την προεκλογική του εκστρατεία.

«Θα έστελνα πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα στην πόρτα του Ιράν», συμπλήρωσε.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ιράν να κατασκευάσει και να αποκτήσει ατομική βόμβα», τόνισε και προσέθεσε πως η ύπαρξη του Ισραήλ ως εβραϊκού κράτους «αποτελεί ένα ζωτικό, εθνικό συμφέρον για τις ΗΠΑ» και ότι «η εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να περιορίζεται σε ελπίδες», σε μία ευθεία επίθεση στη διπλωματία της κυβέρνησης Ομπάμα.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον Ομπάμα για απομάκρυνση των ΗΠΑ από το Ισραήλ και υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή θα είναι η Ιερουσαλήμ.

Από τη μεριά του, ο Ρικ Σαντόρουμ έστειλε τελεσίγραφο στο Ιράν, εν μέσω χειροκροτημάτων: «Πρέπει να πούμε στην ιρανική κυβέρνηση ότι έχει έρθει η ώρα. Σταματήστε την πυρηνική σας παραγωγή τώρα!».

«Θα επιτρέψετε την πρόσβαση στις πυρηνικές σας εγκαταστάσεις στους διεθνείς επιθεωρητές ώστε να μπορέσουμε να βεβαιωθούμε ότι σταματήσατε το (πυρηνικό) πρόγραμμά σας», προσέθεσε ο Σαντόρουμ.

«Αν δεν γίνει σεβαστό αυτό το τελεσίγραφο», αν «δεν καταστρέψουν οι ίδιοι τις (πυρηνικές) εγκαταστάσεις τους, θα το κάνουμε εμείς», υπογράμμισε.

Τέλος, και ο Σαντόρουμ επεσήμανε ότι ο Ομπάμα «έχει γυρίσει την πλάτη του στο Ισραήλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα