Ετοιμάζεται ομάδα «φίλων της Συρίας»

Υπέρ της δημιουργίας μιας ομάδας «φίλων της Συρίας» τάχθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, πρόταση που υποστηρίζουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

«Κάνουμε έκκληση για την ανάδυση ενός πνεύματος συνείδησης. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μίας ομάδας όπως 'οι φίλοι μίας δημοκρατικής Συρίας' ή όποια άλλη ονομασία της δοθεί. Αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε», τόνισε ο Νταβούτογλου από την Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, ζήτησε να αποσταλεί το ταχύτερο διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στο συριακό πληθυσμό.

«Εάν

η Ρωσία και η Κίνα θέλουν να βοηθήσουν τη Συρία, θα πρέπει τότε να διευκολύνουν την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Και αυτό δεν αποτελεί έξωθεν επέμβαση», τόνισε με νόημα ο Τούρκος υπουργός.

Οι «φίλοι της Συρίας» κατά την αμερικανική διπλωματία, θα μπορούσαν να εξετάσουν την επιτάχυνση των κυρώσεων κατά της Συρίας.

Διπλωματική πηγή στο Λονδίνο ανέφερε πως η σύσταση της ομάδας ενδέχεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο από τον Αραβικό Σύνδεσμο και να τοποθετηθεί ειδικός απεσταλμένος στη Συρία.

Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι η Βρετανία προσβλέπει να συνεργαστεί με τον ειδικό απεσταλμένο, όποιος κι αν τελικά τοποθετηθεί στη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα