Έρχονται καταιγίδες και χιόνια - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

13:53 6/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα θα είναι το σκηνικό του καιρού από σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από το απόγευμα στα δυτικά οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές, ενώ τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη η ορατότητα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας λόγω ομίχλης.

Πιο αναλυτικά σήμερα Τετάρτη:

Βροχές και καταιγίδες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο,

πιθανότητα λίγων βροχών στη Θράκη και επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό με βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι έντονα, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε μέτριους και το βράδυ σε ισχυρούς.

Νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και περιορισμένη τοπικά ορατότητα θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και την νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια,περιμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θ7α πνέουν αρχικά βόρειοι ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικοί νοτιοδυτικοί εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται στα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τις πρωινές ώρες. Στα βόρεια θα εκδηλωθούν νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Πέμπτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο ανατολικό Αιγαίο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε περαιτέρω πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα