Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

10:51 3/1/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η ανυπόφορη κατάσταση που δημιουργήθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία εξαιτίας της απεργίας των υπαλλήλων του λεγόμενου δήμου Λευκωσίας, καθώς και οι διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.


Αλλά θέματα είναι οι διαστάσεις που παίρνει η επανένταξη των Ερτουγρούλογλου, Αβτζί και Γκιοκμέν στο ΚΕΕ καθώς και η αναφορά σχετικά με τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της λεγόμενης επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας για

το πλαστό έγγραφο που έφερε την υπογραφή του ψευδοπρωθυπουργού Ιρσέν Κιουτσιούκ.

Με τίτλο «Δεν υπάρχει λεκές», η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στην αναφορά της «αστυνομίας» σχετικά με τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της λεγόμενης επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας Τσετίν Ουουράλ για το πλαστό έγγραφο που κυκλοφόρησε ένας πρώην «υφυπουργός» του και το οποίο φέρει πλαστή υπογραφή του ψευδοπρωθυπουργού Ιρσέν Κιουτσιούκ. Ο Ουουράλ ισχυρίζεται ότι στην υπόθεση με το πλαστό έγγραφο εμπλέκεται και ο Έρογλου, κάτι το οποίο απορρίπτεται από την «αστυνομική αναφορά» στην οποία αναφέρεται ότι δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται και στη νέα διαμαρτυρία της συντεχνίας των υπαλλήλων του λεγόμενου δήμου Λευκωσίας, οι οποίοι αυτή τη φορά έκαναν πορεία προς τη «νομαρχία» όπου έκαψαν σκουπίδια.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με πηχυαίο τίτλο «δεν κάναμε παζάρι για την καρέκλα», αναφέρεται στις δηλώσεις του των Ερτουγρούλογλου και Αβτζί οι οποίοι επανεντάχθηκαν στο ΚΕΕ και δηλώνουν ότι δεν παζαρεύτηκαν αξιώματα με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας. Σε άλλο θέμα αναφέρει την ενέργεια διαμαρτυρίας της συντεχνίας των υπαλλήλων του λεγόμενου δήμου Λευκωσίας οι οποίοι έκαψαν σκουπίδια μπροστά από την «νομαρχία». Αλλού γράφει ότι σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση του λεγόμενου επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας σχετικά με τη «δικαστική» υπόθεση για το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ.

Με τίτλο «Ο πολίτης θα πληρώσει υποχρεωτικά», η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) γράφει ότι μετά την 1 Ιανουαρίου θα ισχύσουν οι αυξήσεις που επέβαλε το ψευδοκράτος σε όλες τις άδειες και τα δημόσια τέλη. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του «επικεφαλής» της λεγόμενης επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας Τσετίν Ουουράλ ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Έρογλου στηρίζει τους πλαστογράφους του εγγράφου που έφερε την πλαστή υπογραφή του Κιουτσιούκ. Σε άλλο θέμα, αναφέρει ότι η απεργία της συντεχνίας των υπαλλήλων του λεγόμενου δήμου Λευκωσίας επηρέασε και τις κηδείες αφού δεν υπήρχε κανείς να φροντίσει για την ταφή.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Φτάνει πλέον», αναφέρει ότι εξαιτίας της απεργίας της συντεχνίας των υπαλλήλων του λεγόμενου δήμου Λευκωσίας εδώ και μέρες σε μεγάλος μέρος της κατεχόμενης Λευκωσίας δεν παρέχεται νερό, εκτός του ότι τα σκουπίδια προκαλούν μια φοβερή δυσοσμία. Αλλού γράφει ότι σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση του λεγόμενου επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας σχετικά με τη «δικαστική» υπόθεση για το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ. Αναφέρει επίσης ότι εδώ και μια βδομάδα δεν πραγματοποιούνται κηδείες αφού δεν υπάρχει κανείς να φροντίσει για την ταφή καθώς και την καθαριότητα των νεκροταφείων.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Στο ταμείο του ΚΕΕ 282 χιλιάδες ΤΛ», αναφέρει ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας με την επανένταξη των Ερτουγρούλογλου, Αβτζί και Γκιοκμέν στο κόμμα κέρδισε συνολικά 282 χιλιάδες ΤΛ ( περίπου 135 χιλιάδες ευρώ). Αλλού γράφει ότι το «κράτος» πλήρωσε μεν το 13ο μισθό αλλά αμέσως μετά επέβαλε διάφορες αυξήσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στους ισχυρισμούς του Τσετίν Ουουράλ ότι ο Έρογλου εμπλέκεται στην υπόθεση του εγγράφου που έφερε την πλαστή υπογραφή του Κιουτσιούκ και τον καλεί να παραιτηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα