Κύπρος: Ύστατη προσπάθεια για χρέος και το κόστος ανακεφαλαιοποίησης

10:51 3/1/2013 - Πηγή: NewsBomb

Με την Black Rock θα προσπαθήσει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου να περιορίσει το ύψος των προβλέψεων του οίκου Pimco, αναφορικά με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που υπολογίζεται περί τα 10 δισ. ευρώ.

Η

εκτίμηση της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των πραγμάτων.

Ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, δήλωσε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ότι η μεθοδολογία αυτή ακολουθήθηκε κι από άλλες μνημονιακές χώρες και ότι αυτό γίνεται σε συνεργασία με την τρόικα, με την οποία χθες βράδυ είχε νέα τηλεδιάσκεψη.

Στους όρους εντολής προς την Black Rock περιλαμβάνεται και μακροχρόνια προσέγγιση των ζημιών στο τραπεζικό σύστημα από πιθανά μη εξυπηρετούμενα δάνεια και μια λεπτομερής ανάλυση προβλέψεων κερδών για την κάλυψη μελλοντικών ζημιών.

Δεν είναι στόχος να ελεχθεί η Pimco, αλλά να υπάρξει καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας που έχει χρησιμοποιηθεί και κατά πόσον μέσα από τα ευρήματά της μπορούν να εξαχθούν διαφοροποιημένα αποτελέσματα, σημειώνεται.

Είναι σαφές, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, ότι καταβάλλεται προσπάθεια να εξαντληθεί κάθε περιθώριο που θα συνέτεινε, ώστε το δημόσιο χρέος της Κύπρου να είναι βιώσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα