ΕΟΠΥΥ: Άρχισε πληρωμές στους γιατρούς - μετρητοίς τα φάρμακα

Σποραδικές πληρωμές συμβεβλημένων γιατρών ανά τη χώρα, ξεκίνησε σήμερα ο ΕΟΠΥΥ, χωρίς να γνωρίζει όμως η Ένωση των γιατρών το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί.

Καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς είχε δεσμευθεί για έναρξη πληρωμής των γιατρών ως τις 15 Αυγούστου, οι σχετικές αποφάσεις εγκρίσεων πιστώσεων προβλέπουν 41 εκ. ευρώ για τους εργαστηριακούς γιατρούς και 11 εκ. ευρώ για τους κλινικούς γιατρούς. Παρόλα αυτά, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ

υπολογίζονται σε 230 εκ. ευρώ, για το 2010 και 2011 οφείλονται ενώ άλλα 570 εκ. ευρώ από τα Ταμεία που συγχωνεύθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Με την έναρξη των πληρωμών, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, θα ξανασυζητήσουν το θέμα της επίσχεσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για τις 20 Αυγούστου.

Φάρμακα τοις μετρητοίς

Στο μεταξύ από τις 10 Αυγούστου οι φαρμακοποιοί της Φλώρινας και Εύβοιας χορηγούν τοις μετρητοίς τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ αντίστοιχα η κινητοποίηση θα επεκταθεί από μεθαύριο Πέμπτη 16 Αυγούστου στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας. Οι φαρμακοποιοί με τη συγκεκριμένη κινητοποίηση εκφράζουν την ανησυχία τους για επισφάλεια του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε επίσης:

Αναμορφώνεται το σύστημα συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από 20 Αυγούστου

Μετρητοίς τα φάρμακα από 1ης Σεπτεμβρίου στα φαρμακεία

Keywords
Τυχαία Θέματα