Ελβετοί - Τυνήσιοι σε συζητήσεις για περιουσιακά στοιχεία της Τύνιδας

Συνάντηση με ελβετούς αξιωματούχους είχε σήμερα αντιπροσωπεία από Τυνήσιους ειδικούς, προκειμένου να βρεθεί λύση για την αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Τύνιδας.

Σύμφωνα με το ελβετικό ΥΠΕΞ, οι συναντήσεις έγιναν σε Βέρνη και Λωζάνη: «Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της δικαιοσύνης ανάμεσα στη Βέρνη και την Τύνιδα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων», ανέφερε το ΥΠΕΞ της Ελβετίας σε σχετική ανακοίνωση.

Για τις αρχές της Ελβετίας, «στόχος της ενισχυμένης συνεργασίας τούτης είναι να

επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατόν η επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων που κατακρατούσε παράνομα το περιβάλλον του προηγούμενου καθεστώτος του προέδρου Ζιν ελ Αμπεντίν Μπεν Άλι».

Οι συναντήσεις ανάμεσα στους αντιπροσώπους των δύο χωρών αποβλέπουν στην εξεύρεση των πλέον σύντομων δικαστικών διαδικασιών για τον καθορισμό των παρανόμως αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων, ώστε να επιστραφούν αυτά στην Τυνησία το γρηγορότερο.

Οι διμερείς συνομιλίες έχουν προοδεύσει τάχιστα και ήδη έχουν καταλήξει στα πρώτα συμπεράσματα, σύμφωνα με τη Βέρνη, που αποκάλυψε πως τα δύο κράτη πρόσφατα μπόρεσαν να φθάσουν στην ανταλλαγή των πρώτων στοιχείων.

Η συνάντηση αυτή των ειδικών στην Ελβετία ακολούθησε μετά τις επίμονες δηλώσεις του Τυνήσιου προέδρου Μόνσεφ Μαρζούκι για την άμεση ανάγκη να ανακτηθούν τα κεφάλαια που είχε καταθέσει στην Ελβετία ο Μπεν Άλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα