ΕΕ:230 εκατ. τον χρόνο για φρούτα, γαλακτονομικά, λαχανικά στα σχολεία

Νέα πρόταση για τη διάθεση φρούτων, λαχανικών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία των χωρών μελών της Ε.Ε παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κοινοτική χρηματοδότηση για τη διανομή των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στα σχολεία θα ξεκινάει από 18 ευρώ ανά 100 λίτρα ή κιλά και θα φτάνει ανάλογα με το προϊόν μέχρι 154 ευρώ ανά 100 κιλά.

Με το νέο ενιαίο πρόγραμμα η ΕΕ θα διαθέτει από το 2015 προϋπολογισμό

230 εκατομμυρίων ευρώ ανά σχολικό έτος, εκ των οποίων 150 εκατομμύρια ευρώ για φρούτα και λαχανικά και 80 εκατομμύρια ευρώ για γάλα, ποσό μεγαλύτερο κατά 33 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2014.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, περισσότερα από 30 εκατομμύρια παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι και των πρώτων ετών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επωφελούνται από το πρόγραμμα σε ετήσια βάση.

Όπως επισήμανε ο αρμόδιος επίτροπος σε θέματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης Ντατσιάν Τσόλος, με τις προτεινόμενες αλλαγές επιδιώκεται η αντιστροφή της κατηφορικής πορείας της κατανάλωσης και να αύξηση της συνειδητοποίησης μεταξύ των παιδιών όσον αφορά τα δυνητικά οφέλη από τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Διαβάστε επίσης

Στα πρόθυρα της ασιτίας 145.000 μαθητές

Keywords
Τυχαία Θέματα