δωδώνη: Ελληνικό παγωτό με γεύση ανάπτυξης

Η πορεία της «δωδώνη» της εταιρείας που είναι ταυτισμένη με το υψηλής ποιότητας ελληνικό παγωτό και ξεκίνησε το 1967, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης της, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου.

Σήμερα η «δωδώνη» κατέχει την πρώτη θέση σε επίπεδο παραγωγής και λιανικής εμπορίας χύμα παγωτού. Προϊόν που βασίζεται στην αποκλειστική χρήση 100% ελληνικού γάλακτος και πρώτων υλών από Έλληνες παραγωγούς και το οποίο διατίθεται στους καταναλωτές μέσω του ευρύτατου δικτύου της

εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η «δωδώνη» διατηρεί 85 καταστήματα με την επωνυμία της, καθώς και 118 μικρότερα σημεία διάθεσης των προϊόντων της. Το δίκτυο της εταιρείας συμπληρώνουν τα 600 σημεία HORECA, αλλά και η τοποθέτηση προϊόντων σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ και σε επιλεγμένα μικρότερα καταστήματα τροφίμων.

Στα χαρακτηριστικά στοιχεία της εταιρείας, όπως αυτά περιγράφηκαν στην εκδήλωση, συγκαταλέγεται το ελληνικό management, οι ελληνικές πρώτες ύλες, η ελληνική παραγωγή στην ιδιόκτητη μονάδα στην Παλλήνη. Η μακρόχρονη παρουσία της «δωδώνη» στην αγορά έχει ως αποτέλεσμα την καταγραφή ποσοστών αναγνωρησιμότητας του brand της τάξης του 99%. Παράλληλα, η εξειδίκευσή της στο αντικείμενο αναδεικνύεται από τη μοναδική, μεγαλύτερη στην αγορά, ποικιλία 44 διαφορετικών γεύσεων, καθώς και με την πληθώρα επιλογών που διαθέτει σε γλυκά – παγωτο-γλυκίσματα αλλά και frozen yogurt.

Προσβλέποντας σε ανάπτυξη εν μέσω της κρίσης, η «δωδώνη» φέτος επενδύει στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια. Δημιουργεί επιλογές για ειδικές ομάδες καταναλωτών, όπως οι γεύσεις με sweete, το γλυκαντικό από το φυτό στέβια, μεταμορφώνει σε παγωτό αγαπημένα brands, όπως η Lacta, η Merenda και η Υγείας Παυλίδη, δίνει την ευκαιρία σε νέους ζαχαροπλάστες να δημιουργήσουν καινούργιες γεύσεις και να γεφυρώσουν την παράδοση με την σύγχρονη ζαχαροπλαστική, όπως το Παστέλι και το Παρφέ-Φιστίκι του Γιάννη Αποστολάκη.

Ιδιαίτερη σημασία η εταιρεία δίνει στη εξαγωγική δραστηριότητα με την έμφαση να δίνεται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Σημειώνεται πως, ήδη, η «δωδώνη» διατηρεί καταστήματα σε Βουλγαρία και Κύπρο, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές στην Μ. Βρετανία και στη Γερμανία. Από την εξέλιξη του προγράμματος εξωστρέφειας, η εταιρεία προσδοκά οι εξαγωγές σύντομα να ανταποκρίνονται στο 30% του τζίρου της. Παράλληλα, η εντατικοποίηση της εξαγωγικής δραστηριότητας θα συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας που υπηρετεί η «δωδώνη» ως ελληνική εταιρεία με ελληνικά προϊόντα που, συνυπολογιζόμενου του δικτύου της, καλύπτει 350 θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης εντάσσονται η ανανεωμένη επικοινωνιακή καμπάνια της εταιρείας, το πλάνο της σταδιακής αναμόρφωσης των καταστημάτων του δικτύου, καθώς και η δημιουργία συνεργιών όπως η υφιστάμενη με το Deals for You της COSMOTE.

Keywords
Τυχαία Θέματα