Χαρδούβελης: “Σπάστε” καταθέσεις άνω των 100.000 σε… δυο

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη και του Λουκά Παπαδήμου, καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πειραιά Γκίκας Χαρδούβελης, σχολίασε στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″ την απόφαση του Eco/Fin για την εγγύηση των καταθέσεων στις τράπεζες, ενώ μίλησε συνολικά για την ελληνική κρίση, και τους λόγους

που την προκάλεσαν.

“Η κρίση στην Ελλάδα ήρθε από το δημόσιο. Ο ιδιωτικός τομέας πονάει, επειδή ο δημόσιος τομέας είχε πρόβλημα. Υπό αυτή την έννοια, είμαστε η χώρα-εξαίρεση παγκοσμίως”, δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης προτού μιλήσεις για το ακανθώδες θέμα των καταθέσεων:

“Εκείνοι που χάνουν τα λεφτά τους είναι ομολογιούχοι και καταθέτες πάνω από 100.000 ευρώ. Οι Ευρωπαίοι λένε ότι, αν μια τράπεζα χρεοκοπήσει, δεν είναι απαραίτητο να βάλει ο φορολογούμενος το χέρι στην τσέπη.

Για να διασφαλίσει κάποιος για παράδειγμα 200.000 ευρώ, πρέπει να τα σπάσει σε 100.000 ανά άτομο. Σε αυτόν και τη γυναίκα του, για παράδειγμα.

Πρέπει να ξέρετε ότι πριν από το 2008, η εγγύηση των καταθέσεων αφορούσε μόνο ποσό μέχρι 20.000 ευρώ, απλά δεν το ξέραμε”, σημείωσε με νόημα ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Keywords
Τυχαία Θέματα