Δικαιώνουν τον Σαμαρά οι επαφές στις Βρυξέλλες

17:28 2/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Θετικός ο απολογισμός από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες.

«Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από δύο σκοτεινά χρόνια, για την Ελλάδα αρχίζει να αχνοφέγγει ένα φως αισιοδοξίας, ενώ και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σταδιακά αποκαθίσταται. Η Νέα Δημοκρατία

αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη από αυτές τις εξελίξεις, διότι αποδεικνύουν την απόλυτη ορθότητα των επιλογών της και του πολιτικού της λόγου», σημειώνει ο Πολιτικός Σχεδιασμός του Κόμματος, εκτιμώντας παράλληλα πως η αναγνώριση της υπεύθυνης στάσης που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς εκδηλώνεται και από τις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη και την αποδοχή των μόνιμων θέσεών του για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά σημειώνουν μάλιστα πως η κριτική της ΝΔ απέναντι στις ατελέσφορες -όπως τις χαρακτηρίζουν- φορολογικές καταιγίδες και η εμμονή της στην αδήριτη ανάγκη μέτρων ανάπτυξης, πλέον είναι κοινός τόπος και για τους εταίρους μας.

«Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε σε όσα αρνητικά καταλόγιζε στο πρώτο μνημόνιο», παρατηρούν μάλιστα τα αρμόδια όργανα, τονίζοντας πως η ΝΔ μίλησε εγκαίρως για την αδιέξοδη πολιτική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της αύξησης των φόρων, που τελικά έφερνε νέα μέτρα και αυτά με τη συνταγή της λιτότητας που εντέλει κατέληξαν να κάνουν το χρέος μη βιώσιμο και την ελληνική κοινωνία να βυθιστεί στην απόγνωση. Προσθέτουν μάλιστα πως ορισμένοι προκαλούν εσκεμμένα σύγχυση, αφού το πρώτο μνημόνιο ούτε το χρέος μείωνε ούτε το επιτόκιο μείωνε αλλά αντιθέτως το αύξανε, ενώ και ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους εξακολουθούσε να είναι σύντομος.

«Δικαιωθήκαμε που στηρίξαμε τη μεταβατική»

Στη ΝΔ αποτιμούν μάλιστα θετικά τη στρατηγική επιλογή στήριξης της μεταβατικής κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και την επιλογή υπερψήφισης της νέας δανειακής, χτίζοντας τη βασική, προεκλογική τους επιχειρηματολογία στο ότι, με αυτές τις επιλογές:

• Η Ελλάδα παρέμεινε στη ζώνη του ευρώ, και στην Ε.Ε., παρουσία που τέθηκε σε πραγματικό κίνδυνο από την αλλοπρόσαλλη έμπνευση του δημοψηφίσματος του κ. Γ. Παπανδρέου.

• Για πρώτη φορά έγιναν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πλαίσιο των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν, σε αναμφίβολα αντίξοες συνθήκες.

• Η δανειακή σύμβαση, η οποία αν και εξακολουθεί να διέπεται από τις λογικές των πολιτικών λιτότητας, εντούτοις, δίνει το απαραίτητο χρονικό εύρος να προωθήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, πολιτικές που θα μας απομακρύνουν δια παντός από το χείλος του γκρεμού της χρεοκοπίας.

• Ήδη δίνεται η δυνατότητα να «ξεκολλήσουν» τα έργα του ΕΣΠΑ.

Αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής

Την ίδια ώρα, στη Συγγρού –μετά την έγκριση Μέρκελ για άμεση προσφυγή στις κάλπες- θεωρούν πως δικαιώνονται αφού όπως λένε η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή για να ξεκινήσει το τιτάνιο έργο της ανάπτυξης και η κοινωνία πρέπει να δώσει την εμπισ

Keywords
Τυχαία Θέματα