«Δίκαιη τιμωρία ο θάνατος για την 14χρονη ακτιβίστρια»

Απόλυτα δίκαιη θεωρούν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, την «τιμωρία του θανάτου» για την 14χρονη Πακιστανή ακτιβίστρια που προωθούσε τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση, κατηγορώντας τη νεαρή κοπέλα για αντι-ισλαμική προπαγάνδα και κατασκοπεία.

Στις 9 Οκτωβρίου, η Μαλάλα Γιουσουφζάι δέχτηκε πυροβολισμούς από ένοπλους Ταλιμπάν στην κοιλάδα Σουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Aφού υπεβλήθη σε επιτυχημένη εγχείρηση στο Πακιστάν μεταφέρθηκε στη Βρετανία τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, ώστε να συνεχίσει τη θεραπεία της και οι ιατροί της έχουν δηλώσει πως

έχει κάθε ελπίδα να «αναρρώσει πλήρως».

Οι Ταλιμπάν κατηγορούν τη Γιουσουφζάι πως είναι «κατάσκοπος της Δύσης», εξηγώντας ότι «για αυτήν την κατασκοπία οι άπιστοι της έδιναν βραβεία και αμοιβές. Και το Ισλάμ διατάσσει τη θανάτωση αυτών που κατασκοπεύουν για λογαριασμό των εχθρών».

Όπως ακόμη διευκρινίζουν, η 14χρονη ακτιβίστρια «διέδιδε [προπαγάνδα] κατά των μουντζαχεντίν προκειμένου να σπιλώσει τους Ταλιμπάν, ενώ το «Κοράνι λεει πως οι άνθρωποι που προπαγανδίζουν κατά του Ισλάμ και των ισλαμικών δυνάμεων πρέπει να σκοτώνονται».

«Τη στοχεύσαμε επειδή μιλούσε εναντίον των Ταλιμπάν, ενώ καθόταν με αδιάντροπους ξένους και εξιδανίκευε το μεγαλύτερο εχθρό του Ισλάμ, τον Μπαράκ Ομπάμα», καταλήγει η ισλαμική οργάνωση.

Η επίθεση κατά της Γιουσουφζάι έχει καταδικαστεί μαζικά στο Πακιστάν, ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη υπόπτων για συμμετοχή στη δολοφονική απόπειρα, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα